:: Εκδρομές - Περίπατοι :: 
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  Νέστος  :: Παγγαίο ::Φίλιπποι :: Θάσος
 

 

 

ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ!!!
Σίγουρα μία ή και παραπάνω μέρες κατά την διάρκεια της παραμονής σας στην Καβάλα, θα τις αφιερώσετε στην "εξερεύνηση" των γύρω περιοχών που είναι και αυτές υπέροχες και γεμάτες εκπλήξεις.
Το ταξιδάκι τα περιέχει όλα! Βουνό, κάμπο, θάλασσα και νησί!

Στην ανατολική πλευρά του νομού Καβάλας ο Νέστος. Μια διαδρομή μοναδική θα σας μαγέψει. Το ποτάμι πηγάζει από τη ΡΙΛΑ της Βουλγαρίας και χύνεται στο Αιγαίο δημιουργώντας ένα φυσικό παράδεισο με έξι λιμνοθάλασσες, το μεγάλο υδροχαρές δάσος του Κοτζά-Ορμάν και μια ειδυλλιακή κοιλάδα [τα Στενά του Νέστου σε μήκος 27 χιλιομέτρων]. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε την φύση, να κάνετε κανό και καγιάκ, ορειβασία στους απότομους βράχους ή να συνεχίσετε την περιπλάνηση σας στα ορεινά χωριά της Λεκάνης.
Λεκάνη, Κεχρόκαμπος, Δύσβατο, Πλαταμώνας, Παλαιά Καβάλα, Κορυφές ...οι διαδρομές προς τα μικρά αυτά χωριουδάκια, είναι πέρα από οτιδήποτε μπορούσατε να περιμένετε ή να φανταστείτε.Οι εναλλαγές στο τοπίο ακολουθούν η μία την άλλη και η βλάστηση αλλάζει συνέχεια μορφή και χρώμα.
Διαδρομές μοναδικές χειμώνα καλοκαίρι, ενώ στα χωριουδάκια θα βρείτε τα γραφικά καφενεδάκια με τους υπέροχους παππούδες να διηγούνται ιστορίες, ταβέρνες με τα πιο νόστιμα ψητά που έχετε φάει ποτέ, αλλά και μικρές συμπαθητικές εκκλησούλες και χτισμένες βρύσες κάτω από πλατάνια.

Βορειοανατολικά το Παγγαίο [το όρος των ιερών], χώρα των Ηδωνών και της Διονυσιακης λατρείας. Το καταπράσινο Χρυσοφόρο ΠΑΓΓΑΙΟ που στήριξε την μεγάλη εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου στην Ασία, με υψόμετρο 1956 μ., έχει ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι την κορυφή του όπου υπάρχει πίστα του σκι και ορειβατικό καταφύγιο.
Σε πολλά σημεία της διαδρομής θα βρείτε τρεχούμενα νερά, ψησταριές για πικ-νικ και γραφικά ταβερνάκια κάτω από τα πλατάνια.

Μια επίσκεψη στους Φιλίππους να γνωρίσετε την ιστορία που ζει, να παρακολουθείσετε εαν είναι καλοκαίρι μια παράσταση στο αρχαίο θέατρο, να απολαύστε μεζεδάκια στις ταβέρνες των Κρηνίδων και των γύρω χωριών και να επισκεφθείτε τα λασπόλουτρα.

 

H ημερήσια εκδρομή στη Θάσο [Το πράσινο σμαράγδι του Β.Αιγαίου], στο καταπράσινο νησί με τις ονειρεμένες παραλίες και την μεγάλη ιστορία ...μια αξέχαστη εμπειρία.

 

 

 photos: ΔΕΤΑΚ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ TOUBI'S, Νομαρχία Καβάλας


ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  Νέστος  :: Παγγαίο :: ΑΠΟ Ν. ΠΕΡΑΜΟ: 09.45 - 16.00 Φίλιπποι :: Θάσος