:: Ξενάγηση στο νομό Καβάλας ::
 

 

 

Συγγραφείς και περιηγητές της έχουν αποδώσει στο παρελθόν το χαρακτηρισμό «το μικρό Monte Carlο». Και δεν είχαν άδικο.

Η αμφιθεατρικότητά της και όλα τα επιμέρους στοιχεία της πόλης, την καθιστούν ένα μοναδικό προορισμό, που όμοιό του δεν βρίσκει κανείς.

Ο νομός Καβάλας, τοποθετημένος ανάμεσα σε δύο σημαντικά ποτάμια της βόρειας Ελλάδας, τον Στρυμώνα και το Νέστο, έχει στην αγκαλιά του το βορειότερο νησί της χώρας, τη Θάσο, αλλά κα ;ι πολλούς ακόμη μικρούς «δορυφόρους» όπως τη Θασοπούλα, τα Κοίνυρα αλλά και το ξακουστό Φιδονήσι.

Το φυσικό τοπίο συμπληρώνεται από το χρυσοφόρο Παγγαίο αλλά και τα βουνά της Λεκάνης.

Κι όλα αυτά, μόλις μιάμιση ώρα από τη Θεσσαλονίκη.

Ο νομός Καβάλας αποτελεί ένα μίγμα στοιχείων που είναι στην ουσία απομεινάρια διαφορετικών εποχών, διαφορετικών πολιτισμών. Εδώ θα βρει κανείς αξιοθέατα και μνημεία από όλες κυριολεκτικά τις εποχές.

Ίσως για αυτό να παράγεται συνεχώς πολιτισμός στην Καβάλα. Εδώ ανθούν οι τέχνες και τα γράμματα, από εδώ έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα δεκάδες άνθρωποι που σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστοί.

Γιορτές, εκδηλώσεις, φεστιβάλ, διοργανώνονται όλο το χρόνο, δημιουργώντας έτσι περισσότερους «καλούς λόγους» για το δυνητικό επισκέπτη.

Μέσα από τον οδηγό του kavalanet ανακαλύψτε την Καβάλα του σήμερα αλλά και του χθες, δείτε τις δυνατότητες εκδρομών που σας προσφέρει η περιοχή, μάθετε για τις δεκάδες παραλίες που υπάρχουν ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης, ενημερωθείτε για τα δρομολόγια πλοίων, λεωφορείων, αεροπλάνων, κρατήστε όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα.

Καλή περιήγηση