Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν 28 Μαίου

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίες θα αρχίσουν την Τετάρτη 28 Μαΐου για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων και την Πέμπτη 29 Μαΐου για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το υπουργείο Παιδείας. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Ιουνίου. Όπως έγινε εξάλλου γνωστό, τα μαθήματα του σχολικού έτους 2013-2014 θα λήξουν στις 21 Μαΐου.
 
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου, για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα, που καταρτίζει το κάθε Λύκειο χωριστά. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε Λύκειο χωριστά.
 
Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές Μαΐου όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ θα αποκτήσουν από το Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα. Στα μέσα Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα προσέλθουν στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
 
Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από το Μάιο. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι αυτοί εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο (εκτός αν είναι ήδη απόφοιτοι) και θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Δείτε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2014