Καβάλα:Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας «Μια φορά κι έναν καιρό, στο Τζαμί της Παλιάς Μουσικής»

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Διοργανώνεται και προσκαλούνται τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, σε Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας, με τίτλο: «Μια φορά κι έναν καιρό, στο Τζαμί της Παλιάς Μουσικής…»

*Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή: να είναι τα μέλη μας ταμειακώς εντάξει, ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για την συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού συμμετεχόντων για την συμπλήρωση της ομάδας εργασίας.

Προγραμματισμός:

Ημερομηνία: Σάββατο 29 Μαρτίου, 2014

Συντονίστρια: Πολυάνα Καραντζή

Εκπαιδευτικός- Θεατρολόγος- ΥΔ, ΔΠΘ*

Χώρος Διεξαγωγής: Τζαμί Χαλίλ-Μπέη (Παλιά Μουσική), περιοχή Παναγίας -Καβάλα

Ώρες Σεμιναρίου: 5μ.μ. έως 8μ.μ.

Αριθμός συμμετεχόντων: 18 άτομα

Δηλώσεις συμμετοχής: έως 24/03/2013

στο e-mail: sia_makr@1679.syzefxis.gov.gr


Περιγραφή:

Στο συγκεκριμένο site-specific εργαστήριο Δραματοθεραπείας, ο χώρος στο μνημείο Χαλίλ-Μπέη θα αποτελέσει το πλαίσιο στο οποίο, με αφορμή το μύθο, την ιστορία και τη βοήθεια του θεάτρου, θα αφηγηθούμε τις δικές μας ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και θα αναδείξουμε τους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους.

Με δημιουργικά εργαλεία όπως το παιχνίδι, τη μουσική, τα εικαστικά και τον αυτοσχεδιασμό θα έρθουμε σε επαφή με τους τρόπους της Δραματοθεραπείας και τις διεργασίες της.

Χρήσιμες σημειώσεις:

- Να λάβουμε υπόψη ότι το εργαστήριο θα περιλαμβάνει άφθονη κίνηση και πρέπει να φοράμε άνετα ρούχα

- Θα είμαστε χωρίς παπούτσια μέσα στο χώρο και καλό είναι να έχουμε μαζί μας ένα ζευγάρι επιπλέον κάλτσες

- Να θυμηθούμε να φέρουμε μαζί μας ένα μαξιλάρι πάνω στο οποίο θα μπορούμε να καθίσουμε

- Το εργαστήριο είναι βιωματικό, με κλειστή ομάδα και δεν θα έχει παρατηρητές

* Σύντομο Βιογραφικό Συντονίστριας:

Η Πολυάνα Καραντζή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Πειραιά. Είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιώς, του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Εκπαίδευση (Med) με κατεύθυνση Συμβουλευτική του Πανεπιστημίου Hull της Μ. Βρετανίας, απόφοιτος του τμήματος Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελειόφοιτος εκπαίδευσης στη Δραματοθεραπεία του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας

Αιών και υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει συντονίσει ομάδες και βιωματικά εργαστήρια Δραματοθεραπείας σε διάφορα πλαίσια και με ποικίλους πληθυσμούς, όπως ψυχικά ασθενείς εφήβους και ενήλικες, εξαρτημένους σε κλειστές κοινότητες απεξάρτησης από ουσίες και αλκοόλ καθώς και με υγιείς ενήλικες, με φοιτητές και Εκπαιδευτικούς.

Μετά το πέρας του Εργαστηρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.