Δύο συλλήψεις για οπλοκατοχή, κλοπή και παράνομη διαμονή – Στον Πλατανότοπο Καβάλας

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Το τρακτέρ του -που κλάπηκε προ ημερών- έψαχνε 27χρονος κάτοικος Παγγαίου και βρέθηκε μπροστά σε υπόθεση με κλοπή όπλου, παράνομη διαμονή αλλοδαπού στη χώρα, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία!
Συγκεκριμένα, ο 27χρονος ημεδαπός ενημέρωσε τηλεφωνικώς το Αστυν. Τμήμα Ελευθερούπολης ότι σε αγροτική περιοχή του δ.δ. Πλατανότοπου του δήμου Παγγαίου Καβάλας εντόπισε τον γεωργικό ελκυστήρα που του είχε κλαπεί το βράδυ της 29/30 Μαϊου, πλην όμως κατά την προσέγγισή του στο σημείο άκουσε έναν πυροβολισμό.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας και ύστερα από επιστάμενες αναζητήσεις εντόπισαν αργά το βράδυ έναν 18χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, τον οποίο προσήγαγαν στο Α.Τ. Ελευθερούπολης.
Από την προανάκριση-αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι:
• Ο 18χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας από τον Οκτώβριο του 2009
• Την 29-05-2011, στις 11 το βράδυ, μετέβη σε αγροτική περιοχή του Πλατανότοπου και αφαίρεσε από ποιμνιοστάσιο τον προαναφερόμενο γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ).
• Την 31-05-2011, πάλι στις 11 τη νύχτα, μετέβη εκ νέου σε αγροτική περιοχή του Πλατανότοπου και αφού παραβίασε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,  ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, αφαίρεσε ένα πιστόλι κρότου,  μάρκας WALTER P99, διαμετρήματος 9mm, το οποίο χρησιμοποίησε ως αναφέρθηκε παραπάνω, ώστε να πετύχει τη διαφυγή του.

Ο προαναφερόμενος 18χρονος αλλοδαπός δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και παρέδωσε στους αστυνομικούς το ανωτέρω πιστόλι, μία γεμιστήρα, δύο φυσίγγια κρότου των 9 mm, ένα μαχαίρι μήκους 17 εκατοστών και μία ξύλινη ράβδο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Όσον αφορά το εν λόγω πιστόλι, ο ανωτέρω 42χρονος δήλωσε ότι το προμηθεύτηκε από έναν 32χρονο ημεδαπό, με τον οποίο διατηρούν φιλικές σχέσεις, χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα, ενώ ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι το αγόρασε από τη Βουλγαρία από άγνωστο υπήκοό της, έναντι χρηματικού ποσού  280 ευρώ. Επιπλέον, ο 42χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς ακόμη 13 φυσίγγια κρότου των 9 mm, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο 18χρονος αλλοδαπός δράστης και ο 42χρονος ιδιοκτήτης του πιστολιού  συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ ο 32χρονος δράστης (πρώην κάτοχος του προαναφερόμενου όπλου) δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης αυτοφώρου του εν λόγω αδικήματος. Ο αλλοδαπός δράστης κρατείται για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και σε βάρος του πρόκειται να εφαρμοσθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.