Καβάλα:Εκλεψαν σωλήνες αρδεύσεως του Δήμου Παγγαίου

Πέμπτη 19 Μαϊου 2011

Την 18-05-2011 και ώρα 19,50΄, στον Πλατανότοπο Καβάλας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης, οι οποίοι εκτελούσαν εποχούμενοι περιπολία στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν υπόπτως κινούμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφού το ακινητοποίησαν στη συνέχεια προσήγαγαν τους δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες (ηλικίας 32 και 46 ετών) στην Υπηρεσίας τους για περαιτέρω έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε από την ενεργούμενη προανάκριση, οι δύο ημεδαποί, είχαν φορτώσει στο εν λόγω όχημα οκτώ (8) σωλήνες αρδεύσεως χωραφιών (γαλβανιζέ), ιδιοκτησίας τοπικού οργανισμού εγγείων βελτιώσεων Δήμου Παγγαίου, τους οποίους προηγουμένως είχαν αφαιρέσει από κοινόχρηστη έκταση αγροτικής περιοχής Πλατανότοπου-Καβάλας, συνολικής αξίας 500 €, κατά δήλωση αρμόδιου υπαλλήλου.

Οι δράστες συνελήφθησαν και με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον της  κας .Εισαγγελέως Πρωτ/κων Καβάλας. Οι προαναφερόμενοι σωλήνες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.

Σύλληψη ενός αλλοδαπού και μιας ημεδαπής για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Την 18-05-2011 και περί ώρα 17,00΄,  στη Χρυσούπολη Καβάλας, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ηλικίας 30 ετών και μία (1) ημεδαπή, ηλικίας 25 ετών, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στάθμευσαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων για ανεφοδιασμό και πλήρωσαν με ένα παραχαραγμένο (1) χαρτονόμισμα των είκοσι (20) Ευρώ. Η πλαστότητα έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου βενζίνης ο οποίος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης και κατήγγειλε το γεγονός. Αμέσως ενημερώθηκε η εποχούμενη περιπολία της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από αναζητήσεις εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο στη διασταύρωση Χρυσούπολης (Παλαιά Ε.Ο. Καβάλας-Ξάνθης).

Στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκαν τρία (3) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των είκοσι (20) Ευρώ, ενώ στα πλαίσια ενεργηθείσας προανάκρισης και προ επικείμενης νομότυπης έρευνας στην οικία της ανωτέρω ημεδαπής, αυτή,  παρέδωσε στους αστυνομικούς ακόμη τρία (3) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των είκοσι (20) Ευρώ.
Οι δράστες συνελήφθησαν και με την  σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον της  κας .Εισαγγελέως Πρωτ/κων Καβάλας. Τα προαναφερόμενα χαρτονομίσματα (συνολικά επτά) κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Ευρώ για εργαστηριακή εξέταση.  Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

Σύλληψη ενός ανηλίκου για κλοπή σε περίπτερο.


Την 18-05-2011 και ώρα 03,00΄, στη Ν. Πέραμο Καβάλας, ένας 15χρονος ημεδαπός, αφού έθραυσε με σφυρί τον υαλοπίνακα παραθύρου καταστήματος ψιλικών-περίπτερο, αφαίρεσε από το εσωτερικό του, τρία (3) πακέτα τσιγάρα, πλην όμως ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού και  τράπηκε σε φυγή.

Η πράξη καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ν. Περάμου και ύστερα από αναζητήσεις, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανήλικο δράστη την 23,00΄ ώρα της ιδίας ημέρας. Εξετασθείς σχετικά ο ανήλικος ομολόγησε την πράξη του και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή της κας. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καβάλας. Προανάκριση ενεργείται από τον Αστυνομικό Σταθμό Ν. Περάμου.


Κλοπή διαρρήξεως σε οικία.

Τη 17-05-2011 και ώρα από ώρες 05,10΄ έως 14,15΄, στην Καβάλα, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, αφού παραβίασαν με τη μέθοδο «θραύσης του εξωτερικού “ομφαλού” κλειδαριάς» την πόρτα εισόδου διαμερίσματος ενταύθα πολυκατοικίας, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν:
• Χρηματικό ποσό 1.790,00 € και
• διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, συνολικής αξίας 1.500,00 €, κατά δήλωση του παθόντα-ιδιοκτήτη.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.