Το όνομα της Μαρίζας Τσακαλέρου «ταράζει» το ΠΑΣΟΚ της Καβάλας.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Από τον Τάσο Αποστολίδη

Εκεί που πήγαινε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Καβάλας, το οποίο σχεδόν είχε πάρει την τελική του μορφή, ένα όνομα-έκπληξη ήρθε να προκαλέσει αναστάτωση.
Πρόκειται για τη νεαρή Μαρίζα Τσακαλέρου, με ηλικία κάτω των 30 ετών, η οποία ανήκει στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ και θεωρείται πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του νομού Καβάλας, καταλαμβάνοντας μία από τις 6 θέσεις. Το νεαρό μέλος του ΠΑΣΟΚ έχει να επιδείξει έντονη δραστηριότητα σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις κι εξορμήσεις και χαίρει της στήριξης πολλών τοπικών στελεχών του κόμματος. Έχει μάλιστα συναντηθεί και συνομιλήσει αρκετές φορές με τον Γιώργο Παπανδρέου, στη διάρκεια ομιλιών κι επισκέψεων και λέγεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θελήσει να κάνει τη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο, προχωρώντας σε στελεχιακή και ηλικιακή ανανέωση.
 
Η κ. Τσακαλέρου είναι άλλωστε πιστή στα όσα προτάσσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και η χρήση του διαδικτύου. Το όνομά της είναι ευρέως γνωστό κι εκτός Καβάλας από τα blogs των οποίων είναι συντάκτης. Είναι επίσης ένα από τα ελάχιστα στελέχη με προφίλ στο facebook…
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Τσακαλέρου δέχθηκε τηλεφώνημα από την Αθήνα και ρωτήθηκε η γνώμη της και ότι εκείνη απάντησε θετικά. Αν τελικά είναι υποψήφια, θα φανεί σε λίγα 24ωρα.
 
Μέχρι πρότινος, πάντως, για τις δύο πιθανότατα θέσεις, υποψηφίων γυναικών στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ήταν φαβορί το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Πόπη Γερακούδη και η αναπληρώτρια γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώτα Τσαρδακλή, που είναι και δύο από τις πλέον δραστήριες γυναίκες του κόμματος στο νομό Καβάλας.
Αίτηση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος έχουν καταθέσει (κατά σειρά) οι: Απόστολος Αγελαράκης, Πόπη Γερακούδη, Σάββας Εμφιετζής, Σάββας Εμινίδης, Χρυσόστομος Κεβρεκάκης, Λευτέρης Κωταίδης, Γιάννης Μούτλιας, Δημήτρης Παπουτσής, Μιχάλης Τιμοσίδης, Μαρίζα Τσακαρέλου και Παναγιώτα Τσαρδακλή.
(Στη φωτογραφία η Μαρίζα Τσακαλέρου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου)